Eli siis tässä se lupaamani postaus "hömppä kirjasta"

Paholainen pukeutuu Pradaan - Piru piikkikoroilla

617608.jpg

Kirja

Lauren Weisbergerin kirjoittama kirja, kertoo Andreasta, joka on juuri valmistunut kirjallisuudenopinnoistaan ja saa töitä muotilehden päätoimittajan assistenttina. Andyn työtoverit ovat hoikkia ja pukeutuvat viimeisen muodin mukaan. Andy joutuu päätoimittajan pompoteltavaksi, ja lopulta hänen on tehtävä päätöksensä läheistensä ja työnsä välillä.

Kirjan on huhuttu perustuvan tositapahtumiin. Kirjailija itse on työskennellyt vuoden Anna Wintourin, Voguen päätoimittajan assistenttina.

Kirja oli mukavaa "hömppä" luettavaa, tosin omasta mielestäni hieman hidaskulkuinen ja juoni ei aina oikein siepannut mukaansa. Tosin paikoitellen oli helppo samaistua Andyn asemaan.

Elokuva

Elokuvassa Andya esittää Anne Hathaway ja ilkeää päätoimittajaa (Miranda Priestlyä) esittää Meryl Streep. Meryl sopii todella hyvin päätoimittajan rooliin ja on tyrmäävän upean näköinen. Vaikka kyllä Annekin näyttelemisen osaa myös. Mutta mielestäni Meryl on kuitenkin se näytteliä joka eniten tässä elokuvassa sävähdyttää.

Omasta mielestäni elokuva kuitenkin paikoitellen "raiskaa" kirja kohtauksia. Monia kohtauksia on poistettu ja uusia kuvitteelisia tapahtumia on lisätty. (siis sellaisia mitä ei ole kirjassa)

Kuka hemmetti on Nate keittiömestari? Elokuvassa hän on Andyn poikaystävä mutta kirjassa poikaystävän nimi on Alex ja hän on alaasteen opettaja. Miksi tällaisia pitää alkaa muuttaa?

Mielestäni Lily elokuvassa ei ollut läheskään sellainen kuin kuvittelin.! Kirjassa Lily kuvaillaan eloisaksi tytöksi joka  juo paljon. Elokuvassa en kuitenkaan näe mitään viittausta tähän..?

Joka tapauksessa elokuva oli silti hyvä ja saa minulta ehdottomasti ainakin kolme tähteä. :)